top of page
1920x720-oxls-top_edited.jpg

VI ÄR OXELÖSUND

OM PLATSVARUMÄRKET

oxls-logo-300x150-1.png

Ett platsvarumärke är ett paraply att samverka under. Med platsen Oxelösund menar vi hela den yta som ryms inom kommungränsen. Ett platsvarumärket är en gemensam budbärare och en gemensam avsändare. Det ersätter inte de egna varumärkena eller grafiska profilerna utan de samverkar sida vid sida. Företag, föreningar och andra aktörer kan använda märket i sin marknadsföring. Den används då tillsammans med det egna varumärket.

VARFÖR ÄR DET VIKTIGT?

Om så många som möjligt samverkar kan vi stärka bilden av Oxelösund än mer. Tanken med platsvarumärket och #oxls är att alla ska kunna vara med och bidra för att lyfta fram allt det positiva som finns i Oxelösund. Genom att företag, föreningar och andra aktörer använder märket i sin marknadsföring stärker vi gemensamt bilden av Oxelösund. Vi hoppas att du vill vara med och använda märket så mycket som möjligt.

VEM HAR TAGIT FRAM KONCEPTET

Arbetet med platsvarumärket startade i näringslivsprogrammet som en av flera strategier för att nå kommunens mål vad gäller näringslivsutveckling. I processen har invånare, föreningar, näringsliv, skolelever, kommunala tjänstemän och politiker deltagit.

VAD SKILJER OSS FRÅN ANDRA PLATSER?

Vi ska bygga upp vårt platsvarumärke kring det havsnära läget, den levande industrin och människorna i staden. Platsvarumärkeskonceptet #oxls – Vi är Oxelösund ska lyfta fram fyra utvalda värden – havet, industrin, människorna och läget. Vi ska lyfta fram kontrasterna i Oxelösund mellan den levande industrin och en naturskön skärgård, samtidigt som vi lyfter fram människorna i Oxelösund genom deras berättelser om Oxelösund. Dessa berättelser bildar sedan tillsammans den gemensamma bilden om Oxelösund – vårt Oxelösund som vi alla är en del av – Vi är Oxelösund.

Genom att lyfta fram goda ambassadörer och starka oxelösundskaraktärer via storytelling ”oxelösundstories” under rubriceringen Vi är Oxelösund kommer positiva budskap om Oxelösund föras fram och bidra till helhetsbilden. Samverkan med näringslivet, föreningslivet och medborgarna gör att vi stärker helhetsbilden av Oxelösund.

VARFÖR OXLS?

Märket #oxls kan användas i olika sammanhang. Till exempel kan företag och föreningar använda det. Oxls står för något nytt och handlar om platsen Oxelösund och framför allt oxelösundarnas egna historier om Oxelösund.

NÄTVERKANDE

Här hittar du några av alla de forum som finns för nätverkande. Listan fylls på kontinuerligt.

– Företagsluncher, företagsfrukostar och morgonsoffor i Nyköpingsregionens kalendarium
(här finns forum både för Oxelösund och Nyköping)

– Pub- och mingelkvällen som brukar hållas i september

– Centrumföreningen

MATERIALBANK

Ladda ner signaturbilden, och grafiska element som du kan använda i din marknadsföring.

SIGNATURTEXTER

 

Lång variant:
I Oxelösund lever vi sida vid sida med havet. Här njuter vi av fågelsång till tonerna av en hamn som aldrig sover. Här finns en industri i världsklass och ett näringsliv på framväxt. Det här är platsen där våra själar kan få ro och där vi alltid har nära till världen utanför. Det här är Oxelösund. En plats med många ansikten. En plats för dig och mig.

Kort variant:
I Oxelösund lever vi i ständig närvaro av havet. Här möter fågelsång hamnens larm. Här samsas världsledande industri och natur sida vid sida. Det här är Oxelösund. En plats med många ansikten. En plats för dig och mig.

VILLKOR FÖR ANVÄNDANDE

Tanken med #oxls är att alla ska kunna vara med och bidra. Företag, föreningar med flera kan använda märket i sin egen marknadsföring. Den används då lämpligen tillsammans med det egna varumärket. Vi hoppas att ni är många som vill använda märket.

Ja!
Använd gärna allt material, bilder, texter, märket och färgerna i din marknadsföring. På så sätt skapar vi igenkänning och stärker gemensamt platsen Oxelösund. Använd materialet fritt, men är du osäker kontakta gärna ylva.sanfridson@oxelosund.se

Nej!
Vi vill att du ska kunna använda platsvarumärket så att det passar dig. Det finns dock några sammanhang där det inte får användas.

 • förtal, personliga angrepp eller förolämpningar

 • hets mot folkgrupp, sexistiska eller andra trakasserier

 • våldsskildringar eller pornografi

 • uppmaning till brott

 • svordomar eller obscena ord

 • olovlig användning av upphovsrättsligt skyddat material

Om du ser att användningen av varumärket sker på ett sätt som strider mot ovanstående är vi tacksamma om du hör av dig.

Färgskala.jpg

1/3
oxls_vit.png
oxls_orange.png
oxls_blue.png
we_are_vit.png
Vi är beige.png
Vi är blå.png
Vi är marin.png
Vi är orange.png
we_are_bla.png
Vi är gul.png
Vi är himmel.png
Vi är röd.png
Vi är svart.png
Vi är vit.png

LADDA NER PLATSVARUMÄRKES FOLDER

EXEMPEL PÅ ANVÄNDNING

Här är några av de föreningar och företag som använt märket #oxls. Tipsa oss gärna om fler och skicka bilder så kan vi lägga upp dem här!

 • ONYX

 • OXSS

 • Kanotklubben

 • OK Måsen

 • Mediamix – Produktioner och evenemang

 • Judoklubben

 • Femörefortet

 • Centrumföreningen

 • Jogersö Camping

 • Dancehall Oxelösund

 • Skulpturfestivalen

 • Oxelösunds Boulesällskap

Signaturbild
Grafiska elemen

VI SÄTTER OXLS PÅ KARTAN!

JL14795%20-%20original%20(238529)_edited
bottom of page